måndag 7 maj 2012

Förklaring...

Eftersom jag såg att Rufus inte minns varför han egentligen hade kragen/”majblomman”,
så kände jag (matte/haggan) att jag måste skriva och förklara lite…
Så här var det nämligen:
Vi var till Djursjukhuset i Gammelstan (som ni sett, ett av Rufus ”favoritställen”) och kastrerade honom. Det följde med en sån där vanlig genomskinlig, hård, otymplig, hemsk tratt/krage, men man visade oss också en betydligt trevligare och mjukare uppblåsbar sort som man kunde köpa. Och alla ni som följer denna blogg vet ju, att "endast det bästa är gott nog" när det gäller vår ögonsten. Alltså fanns det inget att tveka om, vi köpte den dyra bra tratten/kragen.  
Den var verkligen mycket skönare och smidigare för Rufus att bära och vi kände oss mycket nöjda över beslutet.

Det skulle visa sig att Rufus inte påverkats mycket alls av ingreppet. Redan kvällen efter operationen kastade han sig ner från rumssoffan, vilken hade hög fallhöjd med tanke på hur liten Rufus var då (numera är han ju en STOR kille, åtminstone enligt honom själv.)

En kväll fick Janne (husse) se hur Rufus låg på rygg och stödde huvudet mot ”kragen” och därmed kunde sträääcka sig och nästan nå fram för att slicka på såret. Vi insåg att vi inte kunde lita på denna krage längre…så Janne skarvade helt enkelt på denna blå uppblåsbara krage, med gult skumgummi och lindade fast det hela med eltejp (en mycket flitigt använd produkt av min man…) Därav kom sig att utseendet blev som en majblomma. Sen utgjorde Rufus huvud en svart pistill i mitten. ONÖDIGT SÖT!!! eller hur?

Må så gott!
/Rufus matte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar