torsdag 3 november 2011

Vov vov, en hel vecka...

Vov vov, Rufus här!

Ja som jag skrev tidigare så har den gångna helgen varit ganska jobbig. Det tar faktiskt på krafterna att vara vakthund. Det började på fredag kväll, då var vi till Kuouka.

På lördag hade jag en ganska lugn och behaglig dag. Men söndag, då bar det av till Boden för nytt kvällspass. På Perbackagården är det trevligt för där får jag vara med när dom packar upp och ner grejorna. På natten stod vi med husbilen hos en bekant i Vittjärv.

På måndag skulle matte till frissan så man var tvungen att stiga upp ganska tidigt. Medan matte var hos frisören stod husse och jag utanför OK. Husse har byggt en ramp upp till sängen, så att jag ska kunna gå upp och ner själv. Men jag tycker den är lite för brant, så det känns obehagligt att gå, speciellt utför. Medan vi väntade på matte, så sa jag till husse, -du kan väl räkna ut hur vi ska göra rampen bättre. Efter mycket mätande och ritande kom vi fram till en sorts trappa, som kanske kommer att fungera...

När matte var klar bar det av till Gammelstan och varje gång vi ska dit, är jag dödligt rädd att dom ska svänga in till det där hemska stället där dom tog mina kulor. Men jag klarade mig bra denna gång, för vi for dit där dom har motionsdansen i stället. På natten blev det lite halkigt så i stället för att åka hem, for vi tillbaka till Vittjärv och sov där.

När vi kom hem på tisdag hände det inte så mycket. Jo jag höll på att glömma, vi var ju ute och åkte traktor. Vi bar upp skoporna till garaget där vi ska ha traktorn i vinter så att den inte behöver frysa. Men onsdag blev det en sån där tråkig dag. Husse åkte till Luleå och matte jobbade, så där satt man alldeles ensam och övergiven. Men husse kom hem på eftermiddan och då kändes det mycket bättre. Ja matte kom ju också hem, men det är inte samma sak.
Onsdag kväll blev trevlig. När matte for på jobbet åkte husse och jag till tant Bibbi i Koikul. Direkt jag kom in kände jag att det luktade katt! Jag sökte och sökte men jag hittade inte Musse (katten heter så), han kanske var på råttjakt eller nåt. Bibbi gav mig godis, men hon har så konstiga godisar? Men efter ett tag åt jag upp den i alla fall. Jag har även ett tuggben där som jag brukar gnaga på en stund.

I dag torsdag har varit en halvtråkig dag, matte jobbade som vanligt och husse höll på att montera någon slags extravärme i traktorn. Men han var in då och då, så jag behövde inte vara ensam riktigt hela tiden. Men det är bra att han monterar in mera värme så jag slipper sitta och frysa när jag skall skotta snö i vinter, om det nu kommer någon snö...

Nu är jag helt bra i tassen och om vädret är bra i helgen ska jag ta med husse ut och jaga, för nu är jag verkligen sugen på en älg. Men då kommer väl snön förstås... Hoppas hoppas att det blir fint väder.

I dag fredag har matte som vanligt suttit på Konsum och sålt Bingolotter. Att hon bara ids!
Själv har jag faktiskt lagat en jättegod fylld köttfärslimpa, ja det är klart husse har väl hjälpt till lite också. Efter att husse och matte ätit middag for matte på disco!? Ja jag tycker väl att hon börjar vara lite för gammal för sånt, men det var visst nåt med hennes jobb. Det var visst nåt Halloweendisco för barnen (vad nu det är för nåt?).
Helt plötsligt när jag och husse satt i godan ro i soffan, kom det in en HÄXA! Ja jag såg henne genom fönstret först. Hon hade stor svart hatt och grönt stripigt hår, fy f-n vad ful hon var! Men det var nåt konstigt...? hon luktade precis som matte, men jag tog och skällde ut henne i alla fall, för säkerhets skull.

På måndag ska husse med husbilen till Luleå, dieselvärmaren fungerar inte som den ska. Har jag tur får jag följa, men det brukar vara besvärligt, för vi har ingenstans att vara medan dom grejar med bilen. Nåja vi får väl se, det kanske löser sig ändå. Nu börjar det bli sängdags, så jag ska gå ut och pia och sen blir det slafen.
Natti natti till er alla!
/Rufus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar