söndag 18 september 2011

Vov Vov, nu är det dax igen.......

Söndag morgon och Vov vov på er!
Vet ni vad! Min husse och matte har inte förstått varför jag smyger under t.e.x sängar...
Jo, jag har en liten egenhet och det är att jag "smyger" under sängar bord mm bara det är "lågt till tak" och gärna mörkt.
Det sägs att jag blir som i trance, jag varken hör eller ser det som sker runt omkring mig. Jag går sakta och hopkrupen under t.ex. sängen varv på varv. När jag är klar och kommer fram, så skakar jag på mig och sedan är allt som vanligt igen.
Husse har börjat kalla mig vid ett indiannamn han säger att jag är "Smygande blå socken" och det är väl p.g.a den blå socken jag har på min högre tass. Men vad skall dom kalla mig när jag blir helt frisk, kanske "Smygande utan blå socken".
Tidigare innan min skada, kallade han mig för "Sitting Bull". Men snälla nån, jag sitter väl inte, jag smyger ju runt, vilka töntar va.
Vad dom inte förstår, det är att när jag smyger så är det min form av yoga, samt min egen lilla hemlighet, man kan ju inte avslöja allt....
Tant Bibbi tror att det är för att min ras har anor från jakt (grythundar) och att det är det som gör min egenhet, ja ja, hon får väl ha sina teorier.
Matte frågade föresten hundspecialisten, Barbro Börjesson, vad det kunde bero på, detta smygande, men hon hade ingen teori hon heller, vilken specialist va!
Tant Barbro var nämligen här för ett par år sedan och spelade in ett program, där hon skulle lära matte och husse att fostra mig. Det ska jag tala om att det var kul! Jag drev med dom hela tiden och gjorde tvärs emot vad dom ville jag skulle göra. Tant Barbro provade att kasta skramlande burkar för att få stopp på mig, det var kul, för dom tog jag och lekte med. Efteråt sa tant Barbro att - Rufus glömmer jag aldrig! Så man gjorde nog ett bra intryck...
Programmet spelades in av TV och dom kallade mig för "musik- och turnéhund", eftersom jag är med när husse och matte är ute och spelar musik på olika tillställningar. Men det är ju faktiskt så att jag är manager och turnéledare, så det så!
Dom filmade även min bädd i husbilen, men jag ligger mest på förarsätet när jag är ensam och väntar. Nåja, det händer väl att jag ligger i bädden också nån gång.
Jag måste säga att dom som filmade var ganska närgångna och nyfikna. Dom filmade både min matplats och min trappa upp i sängen, alltså till husse och mattes säng, eller rättare sagt hela familjen säng.
Jag har aldrig legat en enda natt i min egen lilla säng, tycker inte att det finns nån anledning, eftersom den stora sängen är mycket bättre, och där ligger ju dessutom MIN husse!
Vi höres!
/Rufus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar